Samen met onze partner GAIA circulair B.V. proberen we op duurzame wijze de circulaire economie waar te maken. Wij organiseren op deze manier de retourlogistiek, en zoeken naar passende oplossingen voor refurbishing of recycling van uw (werk-)kleding.

Circulair Textiel

In samenwerkig met onze partner GAIA circulair zorgen wij ervoor dat uw producten worden teruggehaald en gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie letten we erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier maken wij de transitie naar een circulaire economie, stap voor stap. Wij vinden het wel belangrijk dat u als klant een wezenlijke bijdrage levert aan het circulair maken van producten.

Zo doen we dat voor werkkleding, veiligheidsschoenen, en overige persoonlijke beschermingsmiddelen, ook past GAIA haar concept toe op kantoorartikelen. Wij halen op, sorteren, ontmantelen en maken zoveel als mogelijk weer nieuwe grondstoffen en/of producten. Voor circulaire producten voor 100%, voor niet-circulaire producten voor ruim 80%. Immers, elke stap beter dan storten of verbranden is een stap in de goede richting.

GAIA zamelt alle voorkomende werkleding, werkschoenen en PBM’s in door gebruik te maken van de “RESOURCE BOX“. Al deze materialen mogen bij elkaar in deze box. Dat betekent geen apart inzamelmiddel meer voor PBM’s of schoenen of zelfs producten gerelateerde werkleding. Wij houden het graag duidelijk en gemakkelijk voor uw werknemers, dat betekent alle te recyclen producten in 1 inzamelmiddel.

In één van onze sorteercentra worden de boxen vervolgens leeggemaakt en worden de ingenomen producten gesorteerd. Daarbij maakt GAIA ook gebruik van de inzet van sociale werkgelegenheid en de ondersteuning van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Verzamelen circulair textiel

Hoe gaat één en ander in zijn werk? GAIA makt met u afspraken over het beschikbaar stellen van inzamelmiddelen en de logistiek. Als er voldoende materiaal verzameld is meldt u dit via info@gaiacirculair.com. Wij zullen dan zorgen dat de producten snel bij u worden opgehaald.

Refurbishment en recycling

Uw gebruikte werkkleding, schoenen en beschermings-middelen kunnen waardevolle grondstoffen bevatten die opnieuw worden ingezet. Zodra de producten binnen komen, worden ze opgenomen in de MATERIAALBANK van Cirmar. Vervolgens worden ze gehygiëniseerd, gesorteerd en beoordeeld aan de hand van de samenstelling en de kwaliteit.

Component of grondstof

GAIA maakt een keuze hoe materialen na demontage worden hergebruikt: als COMPONENT of als RUW MATERIAAL, altijd voor nieuwe producten of bij te veel vervuiling wordt gebruikt als secundaire brandstof. GAIA verwijdert materialen niet als afval, tenzij dit noodzakelijk is vanwege de gevaren van vervuiling.

Nieuwe producten

Van werkkleding worden producten zoals tassen gemaakt, maar ook wordt het doek vervezeld om er voor een deel nieuw garen en doek van te maken. Het leder van werkschoenen kent een nieuwe toepassing in o.a. automotive. Indien gewenst kunnen zelfs producten specifiek voor uw bedrijf gemaakt worden!

Vertrouwelijk

Omdat op veel van uw producten een logo is bevestigd, worden ze allemaal als vertrouwelijk materiaal behandeld, zodat geen logo’s opnieuw op de markt verschijnen.

Wat wij u bieden:

  • Retourlogistiek
  • Refurbishment en Recycling
  • Vertrouwelijkheid
Meer weten? Neem contact op