Nieuw, innovatief inzamelconcept waarbij we grote retail-ketens ondersteunen bij de inzameling van o.a. Textiel & Schoenen, Batterijen en WEEE met onze speciale CityGreenPoint inzamelstations.

Wat is een CityGreenPoint?

Veel retailbedrijven, waaronder bijvoorbeeld supermarktketens en bouwmarkten, zijn tegenwoordig onderworpen aan de ‘aanvaardingsplicht’. De aanvaardingsplicht houdt in dat u als bedrijf verantwoordelijk bent voor de inzameling en verwerking van de afvalstoffen van uw producten. Waar eerst de overheid deze verantwoordelijkheid vaak op zich nam, rekenen zij deze activiteiten steeds vaker niet tot hun kerntaken en besteden dit uit aan uw onderneming. Aangezien deze werkzaamheden ook niet tot de kerntaken van uw bedrijf behoren, brengt deze plicht voor u hoge kosten met zich mee.

CityGreenPoint is een nieuw, innovatief afvalinzamelingsconcept. Indien u als bedrijf/overheid gebruik maakt van dit concept nemen wij de verplichtingen inzake inzameling, verwerking en rapportage  van u over, kortom CityGreenPoint biedt u totale ontzorging.

Het CityGreenPoint station is een compact, schoon en multifunctioneel inzamelsysteem in een eigentijds design. De inzamelstations zijn door een modulair systeem individueel aan te passen. Ze kunnen optioneel zelfs worden voorzien van LED-verlichting, zelfvoorzienend d.m.v. zonnepanelen en uit te breiden met bijvoorbeeld een klantenkaartsysteem of oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Naast een ideaal middel om te voldoen aan Europese wetgeving omtrent het terugnemen van deze grondstoffen, is het gelijktijdig ook een middel om extra klantenbinding te realiseren. U verlaagt op deze manier ook de brengdrempel voor uw  klanten, waardoor u een positieve bijdrage kunt leveren aan het milieu, zonder eigen investering of extra kosten.

Hoe werkt een CityGreenPoint?

Wanneer u gebruik wilt maken van het CityGreenPoint inzamelsysteem, zullen we eerst inventariseren wat de beste processen zijn voor uw specifieke wensen. Het CityGreenPoint station is zeer flexibel en we kunnen daarmee in vele verschillende behoeften voorzien, zo kunnen bijvoorbeeld veel verschillende soorten grondstoffen worden ingezameld.

Naast Textiel & Schoenen, bieden wij u bijvoorbeeld de mogelijkheid om Batterijen, WEEE (elektronische apparaten), Spaarlampen, Cartridges of talloze andere grondstoffen in te zamelen.

Wij plaatsen vervolgens onze outdoor-inzamelsystemen zonder extra kosten of investering voor uw onderneming. Doordat we de inzameling van deze producten via een outdoor systeem organiseren, voorkomen wij meteen het zeer hoge risico van brandgevaar in uw winkel. In de huidige situatie worden veel van deze brandgevaarlijke grondstoffen nog ingezameld via de bekende kartonnen dozen in de winkel. Dit neemt onnodige, dure verkoopoppervlakte in beslag en ook uw medewerkers hebben hier extra werk mee.

Wij verzorgen de gehele inzameling en de aanlevering bij gecertificeerde verwerkingsbedrijven in Europa. Hierdoor weet u ook zeker dat de verwerking op een ordentelijke wijze wordt gerealiseerd en u niet in verband wordt gebracht met dubieuze verwerking in het verre buitenland. Daarnaast heeft u één aanspreekpartner, wat het geheel beter beheersbaar houdt. Kortom, u voldoet aan alles zonder extra werk, kosten of investering.

Met de eventuele opbrengsten kunt u zelf extra financiële middelen genereren, of u kunt de keuze maken om hiermee door uzelf gekozen goede doelen te ondersteunen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan snel contact met ons op!

Onze kernwaarden

  • Inzameling, verwerking en rapportage
  • Innovatief concept met totale ontzorging
  • Verwerking via gecertificeerde, Europese bedrijven
Meer weten? Neem contact op