Regain bespaart jaarlijks zo’n 14 ton CO² extra door verduurzaming bedrijfslocatie

Dinsdag 18 mei 2021

Vanaf vandaag is onze locatie weer een stuk duurzamer en besparen we jaarlijks zo’n 13,2 ton CO² extra!

Na eerder al energielabel A behaald te hebben door o.a. de aanleg van een zinkbak voor de afvoer van het hemelwater en het vervangen van alle lichtstraten en kantoorverlichting voor LED-verlichting, is de volgende fase vandaag afgerond:

Installatie van 46 zonnepanelen waarmee we geheel kunnen voorzien in de eigen stroombehoefte. Dit levert een directe besparing van zo’n 6.704 kilogram CO² per jaar, wat ongeveer gelijk staat aan 67.040 KM rijden met de auto!

Zonnepanelen zijn geïnstalleerd door: Natuma uit Stevensbeek.

Installatie van 8 airco’s/warmtepomp units in de twee kantoorlagen waarmee we kunnen koelen en tevens verwarmen. Hiermee zullen we bijna geheel zelfvoorzienend zijn en het gebruik van gas tot een minimum beperken. We verwachten hiermee een totale besparing van ruim 3.500m³ gas te kunnen realiseren. Doordat we de elektriciteit hiervoor met onze eigen zonnepanelen opwekken, besparen we hiermee jaarlijks nog eens ruim 6.580 kilogram CO²!

De airco/warmtepomp units zijn geplaatst door: ABEM – Service uit Venray.

We zijn erg blij met de afronding van dit project, waarmee we (zoals met al onze activiteiten) hopen de wereld weer een stukje mooier, leuker en gezonder te maken!